KM1 KLUBBMÄSTERSKAP ENSTAKA BILD

Plats nr 5 KM1 2022 Enstaka bild Maria Berg ”kyrktorn i vinkel”

5:a KM1 2022 Enstaka bild Maria Berg "kyrktorn i vinkel"
5:a KM1 2022 Enstaka bild Maria Berg ”kyrktorn i vinkel”

Tekniskt bra bild med en intressant vinkel, synd bara att inte hela spiran är med. Annars en kul bildidé med fantastisk skärpa.

Plats nr 4 KM1 2022 Enstaka bild Bo Helmersson ”Fasad”

4:a KM1 2022 Enstaka bild Bo Helmersson "Fasad"
4:a KM1 2022 Enstaka bild Bo Helmersson ”Fasad”


Åter igen, en intressant bildidé. Även om fönstren på varje plan är lika så är alla fönstren olika. Armaturen på väggen med sin skugga lyfter bilden på ett fint sätt. Kanske reflexerna i fönstren skulle tonats ner med hjälp ett polfilter för att på så sätt få en ”renare” bild.

Plats nr 3 KM1 2022 Enstaka bild Bo Helmersson ”Storm”

3:a KM1 2022 Enstaka bild Bo Helmersson "Storm"
3:a KM1 2022 Enstaka bild Bo Helmersson ”Storm”

Teleeffekten förstärker dramatiken i bilden på ett bra sätt. Den svartvita bilden ger en härlig analog känsla. Kanske lite hårt beskuren i övre vänstra hörnet samt att vi gärna hade sett lite mer teckning i det mörka partiet ner till i vänstra hörnet.

Plats nr 2 KM1 2022 Enstaka bild Mats Brännström ”Skomakarhamnen”

2:a KM1 2022 Enstaka bild Mats Brännström "Skomakarhamnen"
2:a KM1 2022 Enstaka bild Mats Brännström ”Skomakarhamnen”

Mycket fin bild med perfekt skärpa och fin kontrast. Tekniskt bra genomfört och med en dov ljusbild där blicken vandrar in från de mörka, fint tecknade svarta stenarna, mot det mjuka ljuset. En bild som vandrade mellan första och andra platsen, men som till slut hamnade här.

Plats nr 1 KM1 2022 Enstaka bild Maria Berg ”the pearl”

1:a KM1 2022 Enstaka bild Maria Berg "the pearl"
1:a KM1 2022 Enstaka bild Maria Berg ”the pearl”

Ett fint kreativt tänkande där vattendroppen i förgrunden ligger mycket fint. Trevligt att det fortfarande finns svart-vita bilder och det är starkt gjort att fotografen vågat, för bilden är säkert mycket bra även i färg.
Vi gratulerar till en fin bild och till förstaplatsen!!

KM1 KOLLEKTION 3 BILDER

Plats nr 5 KM1 2022 Kollektion Åsa Molander ”When in Rome”

En berättelse där vi inte riktigt förstår innehållet. Spännande med de lite tonade bilderna, men det är för mycket distraktioner runt om. Vi tror att kollektionen blivit bättre om man hade följt paret och inte haft med alla ovidkommande personer.

Plats nr 4 KM1 2022 Kollektion Christina Fryle ”Skuggor”

Färgerna är väl sammanhållna, trots de olika kulörerna vilket gör att bilderna hänger ihop på ett bra sätt. Men samtidigt blir de lite spretiga så vi hade gärna sett en lite mjukare bild (som nr 1) som avslutande bild nr 4.

Plats nr 3 KM1 2022 Kollektion Håkan Magnusson ”Fruset”

Fina mönster i bilderna, så på så sätt är det en bra komposition. Dock tror vi att fotografen skulle behövt jobba mer med bilderna. Första bilden skulle beskurits i överkant, andra bilden där stör stråna, speciellt till vänster. I den tredje bilden, som är väldigt bra, där stör stråna till höger, samt de ljusa detaljerna strax till vänster om strået.

Plats nr 2 KM1 2022 Kollektion Bo Helmersson ”Hoppsan”

En påpassligt tagen serie på fågeln som går igenom den tunna isen. Bra skärpa och fin sammanhållen färgskala, men tänk om fotografen fått med hela spegelbilden i tredje bilden, vilken kollektion det kunde blivit.

Plats nr 1 KM1 2022 Kollektion Mats Brännström ”Je suis noir”

Helt klart den mest genomarbetade kollektionen med sitt noir-tema. Åter igen en svart-vit serie som visar att färg inte alltid är bättre. Bilderna för tankarna till tidigt 1900-tal och vi är imponerade av fotografens kreativitet. Bild nr 1 tycker vi är den helt klart bästa, men serien totalt ska fotografen var mycket nöjd med, så vill vi gratulera till fina bilder och en förstaplacering

Vi gratulerar alla vinnare och nedan kan du titta på bilderna i ett bildspel. Tryck på önskad bild (tryck sedan på playknappen uppe i högra hörnet för automatisk uppspelning)

Dela gärna: