Om klubben

Fotograf: Jan Gederberg

Om klubben

Vi är en ideell förening som bildades 1946 och som idag har ett 90-tal medlemmar i varierande åldrar. Vi arbetar numera enbart med digital teknik och har utrustning för att visa digitala bilder.

Klubblokalen

Vi har en egen nyrenoverad klubblokal där vi träffas regelbundet på tisdagarna och på våra månadsmöten. Den ligger på Brunnsbergsvägen 14.

Månadsmöten

Vi träffas en gång per månad för att utbyta erfarenheter, tävla och visa bilder. Ibland bedömer vi bilder från andra fotoklubbar eller till exempel lyssnar på externa eller interna föreläsare.

Tisdagskvällarna

Varje tisdagskväll under höst, vinter och vår träffas vi i klubblokalen (från kl 18.30) för att arbeta med bilder på olika sätt. Vi tittar på och bedömer varandras bilder, förbereder bilder för visning och utställningar samt mycket annat. Vi diskuterar också tävlingsbilder och deltar i tävlingar. Under sommarhalvåret brukar vi göra utflykter på tisdagskvällarna. Aktuell information om när och var vi träffas hittar ni i vår Facebook-grupp.

Utbildningar

Under vinterhalvåret arrangerar vi enklare kurser i bl a Lightroom, Photoshop och studiofotografering.

Facebook-gruppen

Navet i Varbergs fotoklubbs verksamhet är faktiskt vår offentliga Facebook-grupp. Där kan man gå med utan att vara betalande medlem i klubben. Det är en bra introduktion till vilka vi är och vad vi gör. Varje vecka har vi en fotoutmaning i gruppen – på ett tema valt av föregående veckas vinnare. I gruppen brukar vi också diskutera våra kommande utflyktsmål – ibland med mycket kort varsel.

Bli medlem!

Är du intresserad av medlemskap? Läs mer om att Bli medlem.

Personuppgiftspolicy

Läs vår personuppgiftspolicy