Akke Lundh Fotograf: Mats Brännström

Hej alla klubbmedlemmar

Bifogat finner ni två filer med inbjudan till Fotoklubbens månadsmöte torsdagen den 12 maj 2022, klockan 19:00 i klubblokalen.
Agneta Dellefors håller ett bildföredrag.
Påminner även om Digitalcup 2 (DC2).Ämnet denna gång är JORD Skicka in Dina bilder till :  tavling@varbergsfotoklubb.se senast tisdagen den 10 maj 2022 kl 20:00.
1-3 bilder per medlemBildfilen måste innehålla tävling, fotografens namn eller initialer samt bildtitel.Exempel: DC2_XX_TEST.jpg Max 2.000 pixlar på längsta sidan.
Bilder vilka innehåller felaktig och/eller ofullständig information blir dessvärre diskvalificerade.
Lycka till Varbergs Fotoklubb/ Tävlingskommittén.

/ Akke

Agneta Dellefors

Agneta berättar att 

Hon fängslas av den lilla myran som vid närgången betraktelse via makro-objektivet förvandlas till en nästan mänsklig individ. Hon gillar att fota vår vackra och natur och hon tycker om att leka med ljuset i det arrangerade porträttet. Men det är nog trots allt det oarrangerade gatufotot, som fascinerar henne mest. ”Det är en spegling av själva livet, det omedvetna och det äkta. ”Hon ser det också som en viktig uppgift att skapa historia till eftervärlden, genom sina bilder. 

Fotograferingen har funnits med sen tonåren. På den analoga tiden investerade hon i en begagnad Hasselbladskamera och porträtterade barn på Öppan förskolan i projektet Förstora de små. Den analoga kameran har sedan länge ersatts av den digitala. Under åren har hon haft flera utställningar. Nu är hon en av fyra fotografer som arbetar med projektet Ögonblick, som går ut på att dokumentera staden Göteborg och dess människor under 100 år. Hon har ganska nyligen släppt en online-kurs i gatufoto för Moderskeppet Att lyckas med gatufoto. 

Denna föreläsning har hon valt att kalla Spelar roll. Hon menar att gatufoto är ett slags gatans teater utan regissör och manus där vi alla har en roll. Det kan vara en huvudroll, biroll, statist eller en publik. Bakom sin kamera blir Agneta själv en åskådare och här vill hon visa med sina bilder hur hon väljer vilka ögonblick av skådespelet hon vill föreviga och varför. 


Ursprungliga filer från Akke, inbjudan till Fotoklubbens månadsmöte torsdagen den 12 maj 2022, klockan 19:00


Dela gärna: