Månadsmöte oktober

Nu är det äntligen dags för månadsmöte igen. Som vi har längtat! Boka in 8 oktober kl. 19.00.

Vänligen notera att på grund av rådande pandemi, kommer mötet att hållas i Folkets Hus i Varberg, där det finns större utrymme för oss.

FÖRANMÄLAN KRÄVS!
Till detta månadsmöte måste de som vill vara med föranmäla er. I anmälan skall det även framgå om ni vill ha fika.
Två alternativ erbjuds:
1) Kaffe/te plus macka för 44 kronor
2) Fruktbuffé för 30 kronor

Vi behöver veta hur många vi blir av det skälet att vi skall möblera lokalen så Corona-säkert som möjligt.
Anmälan görs till:
Akke Lundh
akke.lundh@gmail.com

Anmälan om deltagande (endast medlemmar) i mötet absolut senast den 6 oktober kl 18:00.

VFKs-månadsmöte-201008

Klubbmästerskap 2   (KM2)

Vi vill också påminna om att det är sista inlämningsdag torsdag 8 oktober till Klubbmästerskap 2.
Enstaka digitalbild på temat SPRUCKET – Max tre (3) bilder per medlem
Digital kollektion på temat GEOMETRI  – En kollektion bestående av tre till fem (3-5) bilder per klubbmedlem.

Bildfil för enstaka digitalbild skall innehålla tävling, namn eller initialer samt bildtitel.
Exempel: KM2_XX_TEST.jpg

Kollektionsbilder skall innehålla visningsordning med suffix
Exempel: KM2_XX_TEST01.jpg   KM2_XX_TEST02.jpg   –  o.s.v.
Bilderna skall skickas till: tavling@varbergsfotoklubb.se

LYCKA TILL!

Att tävla med foto

"Orgel" av Bo Helmersson 4:a - KM1 Enstaka
Fotograf: Bo Helmersson

Fototävlingarna rullar på och det är roligt att många i klubben är med och tävlar. Vi vill givetvis att ännu fler är med och tävlar.

Ibland kan det vara klurigt att veta hur man ska göra, och många olika tävlingar att hålla reda på. Därför har tävlingskommittén tagit fram ett tävlingsdokument ”Fototävlingar – Att tävla med foto” för att göra det lite enklare för dig. Tävlingskommittén kommer även ta fram lite guider framöver om hur man sparar ner bilden i rätt storlek.

Vi vill att det ska vara enkelt att tävla!

Tävlingsdags – Digitalcup 3

balloon, colorful, red
Bild från Pixabay

Hej alla klubbmedlemmar, nu är det tid för bildinlämning till Digitalcup 3 (DC3).

Max tre 3 bilder på temat ROSA.
Bildfilen måste innehålla tävling, fotografens namn eller initialer samt bildtitel.
Exempel: DC3_XX_TEST.jpg
Max 2000 pixlar på längsta sidan.(Bildfiler vilka innehåller felaktig eller ofullständig information kommer att raderas).

Sista inlämningsdag är torsdag, 10 september 2020 – kl 20:00
På grund av pågående pandemi föredrar tävlinskommittén att dina bilder mailas till klubbens tävlings-adress:
tavling@varbergsfotoklubb.se.

Skulle du emellertid inte ha möjlighet att maila dina bilder till ovanstående e-mailadress, så är klubben bemannad måndag 7 september och tisdag 8 september – båda kvällarna mellan kl 18:30 och 19:30.

LYCKA TILL!!

Ny hemsida

Fotograf: Maria Berg

Hej fotovänner!

Nu är det äntligen dags för en ny hemsida. Den är fortfarande under konstruktion, men tillräckligt redo för att få se dagens ljus. Vi fortsätter arbetet med hemsidan, och skulle ni se några fel så får ni gärna höra av er till vår nya mail: info@varbergsfotoklubb.se.

Fortfarande är Facebook vår huvudsakliga kommunikationsplattform. Så håll utkik där för exempelvis fotoutflykter eller bara för att titta på medlemmarnas fina bilder.

Trevlig sommar!

Resultat Digitalcup 2

Nu har vi fått resultat på tävlingen Digitalcup 2. Domare för denna tävling var Bosse Tornevall. Vi gratulerar alla som placerade sig i tävlingen.

"Flygtur" av Jan Gederberg 1:a - Digitalcup 2 "Tur"
Vinnare av digitalcup 2. Fotograf Janne Gederberg med bilden ”Flygande”

Resultat klubbmästerskap 1

Nu har vi resultatet för Klubbmästerskap 1- Utan tema.
Vår jury denna gång var Lysekils fotoklubb. Vi tackar ödmjukast för hjälpen med bildbedömning.
Här ser ni hela resultatet.

Stort grattis!